Rolluiken; meer dan alleen energie besparen!

Niet tevreden over het energielabel van uw woning? Met rolluiken begint u direct met besparen op uw energierekening!

De laatste jaren zijn veel huishoudens bezig om hun woning energiezuiniger te maken. Veelgebruikte methodes zijn het aanbrengen van extra vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel (HR+) glas of het plaatsen van zonnepanelen. Deze maatregelen hebben een positieve invloed op het sinds 2015 verplichte energielabel voor woningen. Maar om een beter label te behalen zijn vaak meerdere ingrijpende en kostbare maatregelen nodig en is de terugverdientijd lang. Door te kiezen voor rolluiken, die eenvoudig aan het huis gemonteerd kunnen worden, bespaar je ook direct fors op je energiekosten en geniet u in zomer en winter van een aangenaam binnenklimaat.

Een rolluik beschermt tegen (zon)licht, kou en warmte. Daardoor draagt een rolluik bij iedere weersomstandigheden bij aan een behaaglijk klimaat in huis. Die isolerende werking ziet u gegarandeerd terug op uw energierekening! Een ander voordeel van rolluiken: ze geven een veilig gevoel. Dat komt doordat ze inbrekers op afstand houden en geluiden van buiten weren. Redenen genoeg om er eentje aan te schaffen, toch?

Door de kiezen voor de juiste bedieningswijze kan het rendement van een rolluik behoorlijk verhoogd worden. Het gebruik van een tijdschakelaar zorgt er bijvoorbeeld voor dat de rolluiken overdag zijn geopend zodat zonlicht helpt om de woning te verwarmen en ’s avonds vanzelf dichtgaan zodat de warmte binnenshuis blijft.

rolluiken-sfeer-banner