Overdek uw terras met een prachtig zonnescherm

Wilt u ervoor zorgen dat het zonlicht een bepaalde kant van uw woning niet bereikt en tevens een goede schaduwplek op uw terras creëren? Dan zal een zonnescherm goed van pas kunnen komen. Een zonnescherm wordt aan de gevel van uw terras gehangen zodat u uw terras goed bedekt hebt en tegelijkertijd komt de zon niet in uw woning binnen en kunt u het binnen lekker koel houden. Er zijn diverse mogelijkheden voor zonneschermen. Laat u zich daarom goed door ons voorlichten voor de mogelijkheden van een zonnescherm als zonwering voor uw woning en terras.

De voordelen van zonneschermen

  • Afhankelijk van de grootte van uw zonnescherm kunt u over een groot gedeelte schaduw op uw terras creëren. Een zonnescherm zorgt ervoor dat het onder het scherm aangenaam blijft en dat de hitte niet zal overheersen. Heeft u ook een televisie of een laptop op uw terras, dan schermt een zonnescherm ook vervelende zonnestralen af, zodat u gewoon op uw scherm kunt kijken.
  • Als u tuinmeubilair heeft dat gevoelig is voor verkleuring door het uv-licht, dan is een zonnescherm zeker aan te raden. Uw tuinmeubels en de bekleding zullen door de zon niet meer verkleuren.
  • Als het zonnescherm is ingeklapt, wordt het scherm netjes in de kast opgerold. U heeft bij geen gebruik van het zonnescherm er geen last van.
  • Een zonnescherm is relatief goedkoop als u dit vergelijkt met de prijzen voor een vaste terrasoverkapping. Daarnaast heeft u ook de keuze om het zonnescherm niet te gebruiken en de zon volledig het terras te laten beschijnen.

Voorbeelden:

Uitvalscherm

Uitvalschermen behoren tot de goedkoopste en gemakkelijkste zonneschermen. Door de val van het scherm die zeer laag naar beneden gerold kan worden, kan het soms lastig zijn om rechtop onder het scherm te lopen of om te zitten. Een uitvalscherm is dan bij uitstek geschikt voor hoge ramen of gedeeltes waar weinig onder gelopen wordt. Met een uitvalscherm creëert u gegarandeerd veel schaduw op uw terras, maar ook in uw huis. Traditioneel worden uitvalschermen handmatig bediend, maar tegenwoordig zijn steeds meer uitvalschermen voorzien van een elektromotor, waardoor het scherm ook elektrisch bediend kan worden.

Knikarmscherm

Knikarmschermen lijken op uitvalschermen, maar het scherm zelf wordt gedragen door knikarmen aan de uiteinden van het scherm. Hiermee wordt het scherm ingeklapt, maar hierdoor valt een knikarmscherm ook minder diep naar beneden. Knikarmschermen kunnen dusdanig ingesteld worden als een bijna horizontale overkapping waaronder gemakkelijk gelopen kan worden. Door de sterke constructie kan een knikarmscherm een groot oppervlakte overbruggen. Knikarmschermen worden over het algemeen elektrisch bediend.

Markies

Wilt u alle ramen van uw woning individueel met zonneschermen bedekken, dan lenen markiezen zich daar uitstekend voor. Tevens heeft een markies een prachtige klassieke uitstraling die het vooral bij klassieke woningen erg goed zal doen. Een voordeel van markiezen is dat ook de zijkant bedekt is en dat zij ook bij een bepaalde stand van de zon de zonnestralen tegenhouden.

Een zonnescherm van Zonwering Starlex

De mogelijkheden en prijzen van zonneschermen die u bij ons kunt kopen zijn onbeperkt. Komt u daarom eens langs in Zwaag voor een bezoekje aan onze showroom en bekijk de mogelijkheden voor zonneschermen. Met onze expertise mag u uitstekend advies verwachten, zodat u een goede keuze kunt maken voor een zonnescherm dat het beste bij uw woning past.

Starflex inschakelen

Heeft u hulp nodig met de reparatie of het onderhoud van uw zonwering of rolluik systeem? Neem dan even contact met ons op. Vervolgens kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Starflex is bekend met de meeste merken en systemen. Hierdoor kunnen wij ook de reparatie en het onderhoud voor producten die niet bij ons zijn aangeschaft verzorgen.

zonnescherm-bergamo-sfeer-1

Meer informatie?

  • Selecteer 1 controle veld

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.