Een natuurlijke beschutting met een pergola

Bij warm weer is het fantastisch om lekker buiten te kunnen zitten. Toch kan niet iedereen even goed tegen de zon en velen verkiezen een plekje in de schaduw. Dat betekent wel dat u een manier moet hebben om schaduw te creëren. Een parasol wordt daarbij veel gebruikt of een afdak. Voor beide vormen zijn wel voor- en nadelen te benoemen, maar heeft u ook weleens aan een natuurlijke oplossing gedacht: een pergola.

Wat zijn pergola's?

Een pergola is een constructie van hoge balken die afgewerkt zijn met dwarsbalken. Traditioneel gezien dient de constructie ervoor om planten tegen aan te laten groeien. De planten groeien om de constructie heen en zullen aan de bovenzijde een natuurlijk afdak creëren. Hierdoor kunt u toch in de schaduw zitten, maar heeft u veel minder het benauwde gevoel als wanneer u onder een afdak zit. De moderne pergola's hebben tegenwoordig niet altijd meer een natuurlijke begroeiing. Dikwijls wordt de bovenkant dan afgeschermd met een uv-bestendig doek dat al dan niet weg te schuiven is. Er zijn ook zeer luxe pergola's te koop waarbij het dak uit bedienbare shutters bestaat. Als u een dergelijk luxe pergola wilt kopen houdt u dan rekening dat de prijzen hoger zullen zijn dan standaard pergola's met natuurlijke begroeiing. Vaak worden pergola's geplaatst tegen de gevel van een huis en boven het terras, maar kan ook als een losstaande constructie als tuin pergola geplaatst worden.

De voordelen van pergola's

Naast het feit dat één of meerdere pergola's uw tuin een prachtige uitstraling zullen geven, zijn er nog veel meer voordelen aan verbonden:

  • U zit veel meer in de natuur. Pergola's zijn open en vrij, dus u kunt genieten van vogels, bloemen en insecten.
  • Niet alleen tegen het zonlicht zijn pergola's geschikt. Ook bij regenachtig weer kunt u gewoon droog zitten. Dit geldt dan vooral voor de moderne pergola's zonder natuurlijke begroeiing.
  • Als u een vrijstaande tuin pergola heeft, zult u geen muren hebben waardoor het ruimtelijke effect veel beter is. Ook heeft u veel beter toegang tot het natuurlijke daglicht.

Voorbeelden:

Een houten pergola

Hout is het meest gekozen materiaal wat voor pergola's gebruikt wordt. Dit is niet verwonderlijk, want hout is een fantastisch materiaal om mee te werken en heeft van alle materialen de meest natuurlijke uitstraling. Ook is een houten pergola relatief goedkoop en heeft u een grote keuze uit de verschillende houtsoorten. Omdat hout zo gemakkelijk te bewerken is, is het mogelijk om een volledig op maat gemaakte constructie te laten plaatsen. Wilt u een pergola plaatsen, informeert u bij ons dan eens naar de mogelijkheden hiervan. Wij zijn in staat om uw pergola volledig op maat en aangepast aan uw wensen in uw tuin te plaatsen.

Een pergola van Ambiance Starflex

Wilt u een standaard tuin pergola kopen of misschien één op maat gemaakt? Het is bij ons allemaal mogelijk. Als u onze showroom in Zwaag bezoekt krijgt u een overzicht van al onze aangeboden zonwering en kunt u zich uitgebreid en vakkundig door ons laten voorlichten of uw wensen en eisen met betrekking tot een pergola realiseerbaar zijn.

Starflex inschakelen

Heeft u hulp nodig met de reparatie of het onderhoud van uw zonwering of rolluik systeem? Neem dan even contact met ons op. Vervolgens kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Starflex is bekend met de meeste merken en systemen. Hierdoor kunnen wij ook de reparatie en het onderhoud voor producten die niet bij ons zijn aangeschaft verzorgen.

Terrasoverkapping pergoline met screen

Meer informatie?

  • Selecteer 1 controle veld

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verschillende types terrasoverkapping