Een terrasoverkapping die bij uw woning past

Wilt u veelvuldig buiten zitten onder alle weersomstandigheden? Dan is er maar één oplossing mogelijk en dat is een terrasoverkapping. Terrasoverkappingen zorgen er namelijk voor dat u in elk jaargetijde buiten kunt verblijven. Zomers houdt de terrasoverkapping de hete zon tegen en in de herfst en de winter kunt u ondanks storm, regen en sneeuw gewoon buiten onder uw overkapping zitten. Daarnaast zijn terrasoverkappingen vaak een onderdeel van de woning. Vooral als u ook zijwanden laat installeren, vormt het zo een prachtige veranda aan uw woning. U verhoogt daarmee ook nog eens de waarde van uw woning.

De voordelen van een terrasoverkapping

  • Het grootste voordeel is wel dat het altijd mogelijk is om buiten te zitten ondanks de weersomstandigheden. U blijft gewoon droog zitten en voor de kou kunt u eventueel een terrasverwarming of een elektrische kachel installeren.
  • Een overkapping aan huis dient niet alleen als een afdak om droog te zitten, maar ook als een zonwering. In de zomer zult u geen last van de hitte hebben en ook uw woning blijft tijdens hete dagen koel.
  • Naast een afdak kunt u onbeperkt uw terrasoverkapping uitbreiden met zijwanden van bijvoorbeeld glas. Als u een glazen overkapping heeft kunt u er ook screens onder installeren om de zon te weren.
  • Vooral als u kiest voor de aluminium terrasoverkappingen van Zonwering Starlex, dan heeft u geen onderhoud aan uw terrasoverkapping. Schilderen is niet meer nodig, een jaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende.
  • Een terrasoverkapping kan volledig op maat gemaakt worden. Hierdoor heeft u altijd een terrasoverkapping in de stijl van uw woning.

Voorbeelden:

Glas of polycarbonaat?

De overkapping is het belangrijkste onderdeel van een terrasoverkapping. Wilt u toch het idee van vrij buiten zitten behouden, dan zijn glazen panelen als overkapping zeer geschikt. Glas ziet er stijlvol uit en u hebt het idee alsof u gewoon buiten zit. Mocht het te heet worden door de zon, dan kunt u hier screens voor plaatsen. U kunt dan net als andere zonwering de mate van schaduw kiezen. U kunt natuurlijk ook zonwerend glas gebruiken. Glas is wel zwaar materiaal, dus uw constructie moet het kunnen dragen. Een goed alternatief voor glas is polycarbonaat. Dit zijn doorschijnende platen van kunststof en zijn veel lichter en ook de prijzen hiervan liggen lager dan bij glas. U ziet verder geen verschil met glas, alleen worden screens dan zeker wel aangeraden omdat het onder polycarbonaat warmer zal worden.

Aluminium terrasoverkapping

Traditioneel zijn de constructies van terrasoverkappingen van hout, maar de technische mogelijkheden en het materiaal zijn dusdanig geëvolueerd, dat de meeste constructies momenteel van aluminium zijn. Dit brengt enkele voordelen met zich mee. Zo heeft u aan aluminium geen onderhoud. Het materiaal blijft altijd mooi en aluminium is uitermate licht in gewicht. Daarnaast kun u het aluminium laten poedercoaten in de kleur die u wenst.

Koop uw terrasoverkapping bij Zonwering Starlex

Wilt u een overkapping aan huis of een fraaie veranda laten bouwen? Laat u dan informeren door onze showroom in Zwaag te bezoeken of door een afspraak te maken, zodat wij bij u langskomen om de maten op te meten. Er is veel mogelijk en u kunt uw terrasoverkapping uitbreiden met allerlei opties. En uiteraard werken wij enkel met hoogwaardige materialen. Zo is het straks ook voor u mogelijk om het gehele jaar beschut buiten te zitten.

Starflex inschakelen

Heeft u hulp nodig met de reparatie of het onderhoud van uw zonwering of rolluik systeem? Neem dan even contact met ons op. Vervolgens kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Starflex is bekend met de meeste merken en systemen. Hierdoor kunnen wij ook de reparatie en het onderhoud voor producten die niet bij ons zijn aangeschaft verzorgen.

18

Meer informatie?

  • Selecteer 1 controle veld

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.