Rolluiken, voor meer dan enkel zonwering

Een rolluik is de perfecte zonwering, omdat u hiermee uw gehele woning afsluit voor de binnenkomende zonnestralen. Maar rolluiken dienen voor meer dan enkel zonwering. Zij kunnen ook uw gehele woning goed verduisteren zodat u van een optimale nachtrust kunt genieten. Dit zorgt er tevens voor dat u nooit last heeft van inkijk in uw woning en inbrekers zullen het veel lastiger krijgen om bij u in te breken. In de winter heeft een rolluik juist een isolerende werking, kunt u de warmte goed binnen houden en ze kunnen omgevingsgeluiden goed dempen. Een rolluik is dus multifunctioneel, praktisch in gebruik en een waardevermeerdering voor uw woning.

De voordelen van rolluiken

  • Een rolluik raam kan geheel, maar ook gedeeltelijk gesloten worden. Als u een rolluik maar gedeeltelijk opent, kunt u zelf de lichtinval reguleren.
  • Geschikt voor alle seizoenen. In de zomer zal het zonlicht tegenhouden en in de winter juist de tocht. De warmte wordt goed binnen gehouden, zodat u energie kunt besparen.
  • U kunt rolluiken aanschaffen in de stijl van uw woning of bedrijfspand. Zowel de rolluik zelf als de omkasting zijn in verschillende kleuren leverbaar.
  • Een rolluik hoeft niet enkel te dienen als een rolluik raam. Ook kunt u een rolluik plaatsen voor u deur of een garagedeur. Voor ondernemers is dit handig om zo na sluitingstijd de toegang tot het bedrijfspand volledig af te sluiten.
  • Een rolluik kan heel goed in combinatie met andere vormen van zonwering geplaatst worden, zoals screens, jaloezieën of een horraam.

Voorbeelden:

Omkasting

De omkasting van een rolluik is de opbergruimte waar het rolluik in gerold wordt als het niet meer gebruikt wordt. Bij het achteraf plaatsen van rolluiken wordt de omkasting als daar ruimte voor is boven het raam gemonteerd of anders om de muur. De geleiders zorgen er dan voor dat het rolluik goed op zijn plaats valt. Standaard is de omkasting vierkant, maar voor een modernere uitstaling kunt u ook een halfronde omkasting nemen. Net zoals het rolluik zelf is de omkasting in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Bediening

Er zijn verschillende methodes om uw rolluik te bedienen. De klassieke methode is de handmatige wijze. Met een koord of een band kunt u van binnenuit het rolluik openen en inrollen. Handmatig een rolluik bedienen is misschien niet altijd geschikt voor oudere of mindervalide mensen. Daarom kan een rolluik elektrisch bediend worden. Dit kan met een schakelaar die in de buurt van uw rolluik geïnstalleerd wordt. Wilt u het helemaal goed voor elkaar hebben, dan bestaat de mogelijkheid om uw rolluik te bedienen met een afstandsbediening. Uiteraard liggen de prijzen voor een elektrisch bedienbaar rolluik wat hoger dan bij een handmatige bedienbare rolluik.

Uw rolluiken bij Zonwering Starlex

Wilt u een rolluik raam of deur kopen, brengt u dan eens een bezoekje aan onze showroom in Zwaag. Daar kunt u diverse modellen bekijken en verkrijgt u alle informatie die u nodig heeft. Bespreek ook gerust uw wensen met betrekking tot rolluiken, zodat wij u kunnen adviseren voor het perfecte rolluik voor uw woning.

Starflex inschakelen

Heeft u hulp nodig met de reparatie of het onderhoud van uw zonwering of rolluik systeem? Neem dan even contact met ons op. Vervolgens kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Starflex is bekend met de meeste merken en systemen. Hierdoor kunnen wij ook de reparatie en het onderhoud voor producten die niet bij ons zijn aangeschaft verzorgen.

Windvast screen Palma Vento 2

Meer informatie?

  • Selecteer 1 controle veld

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.